Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Μύθοι μέσα από τα μάτια της Μάρθα Γκράχαμ

Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Μύθοιμέσα από τα μάτια της Μάρθα Γράχαμ:

Μία παρουσίαση που συνδυάζει την Κλασική Φιλολογία με τον Σύγχρονο Χορό

Πέμπτη, 19 Μαḯου, 20.30

Θέατρο ACS (American Community Schools of Athens), Αγίας Παρασκευής 129 & Καζαντζάκη, Χαλάνδρι

Ομιλήτρια: Δρ. Νίνα Παπαθανασοπούλου

Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών, College Year in Athens (CYA) /Διεθνές Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών (ΔΙ.ΚΕ.ΜΕ.Σ)

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάζονται αποσπάσματα από τα έργα της Μάρθα Γκράχαμ, Clytemnestra και NightJourney,που αναβιώνει η Πένυ Διαμαντοπούλου Καθηγήτρια τεχνικής και ρεπερτορίου Γκράχαμ.

Χορεύουν: Ανδρονίκη Βασίλη, Ελευθερία Ηλιοπούλου, Ναταλία Καλογεροπούλου, Μαριτίνα Κατσιμπράκη, Βάσια Κολλιού, Ιωάννα Τζανίμη

Στην παρουσίαση «Οι Αρχαίοι Ελληνικοί Μύθοι μέσα από τα μάτια της Μάρθα Γκράχαμ» εναλλάσσονται ομιλία και χορός. Η δρ. Νίνα Παπαθανασοπούλου, Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο College Year in Athens (CYA), δημιουργεί και παρουσιάζει μια επιμορφωτική ομιλία για την τεχνική, το όραμα και το κινητικό λεξιλόγιο της Γκράχαμ. Η ομιλία εστιάζει στον τρόπο με τον οποίο η Γκράχαμ ερμήνευσε την αρχαία ελληνική μυθολογία και ιδιαίτερα τις αρχαίες ελληνικές ηρωίδες και τα έντονα συναισθήματά τους – οργή, πένθος, ζήλια, φόβο, και επιθυμία για εκδίκηση. Η παρουσίαση στις 19 Μαίου επικεντρώνεται στο μύθο του Οιδίποδα και της Ιοκάστης και στις χθόνιες θεότητες, τις Ερινύες. Η καθηγήτρια τεχνικής και ρεπερτορίου Γκράχαμ, Πένυ Διαμαντοπούλου, σε συνεργασία με τo MarthaGrahamCenterofContemporaryDance στη Νέα Υόρκη διδάσκει, συνθέτει, και αναβιώνει μία χορευτική σύνθεση εμπνευσμένη από το κλασικό ασκησιολόγιο της τεχνικής Γκράχαμ καθώς και αποσπάσματα από τα έργα της χορογράφου, Clytemnestra και Night Journey.

Επαγγελματίες χορευτές ερμηνεύουν τη σύνθεση και τα αποσπάσματα του ρεπερτορίου.

Είσοδος Ελεύθερη – Κρατήσεις Θέσεων: https://www.eventora.com/en/Events/Martha-Graham-05

0 Shares:
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προκήρυξη θέσης Επίκουρου Καθηγητή: «Ιστορία του αρχαίου κόσμου: ελληνιστικοί και ρωμαϊκοί χρόνοι»

Ο Πρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, μετά από εισήγηση της Συνέλευσης του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας, αποφάσισε την…
Διαβάστε περισσότερα